|

Music Startups 2019

A zene jövője - a jövő zenéje

Zenei Startupok Délutánja - a Startupok Éjszakája kapcsolt rendezvénye

Forgatókönyv

13:00Regisztráció
13:30Startupok Délutánja megnyitó a kávézó rendezvénytér színpadán
13:45Zenei Startupok Délutánja megnyitó
14:00Zenei Startupok Pitch-ei
14:30Kerekasztal-beszélgetés

A Zenei Startupok Délutánját 2019. november 28-án 13:00 - 15:30-ig rendezzük a Bölcs Vár épületében, a Budai Várban.

A Startupok Délutánja a Startupok Éjszakája 2019 szakmai rendezvénye, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és négy téma (Zene, Applikációfejlesztés, E-Health/MedTech és FinTech) startupperei szervezésében. A Startupok Délutánja 2019 rendezvény keretében A zene jövője - a jövő zenéje a zenei fejlesztések bemutatkozója szakmai kerekasztal-beszélgetéssel.
A Startupok Délutánja 2019 és a Startupok Éjszakája a Budapest Főváros, a NKFIH - Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, a Pallas Athéné Alapítványok és a HEPA Hungarian Export Promotion Agency támogatásával valósul meg.

Ma már a digitális felület a kulcsa a kommunikációnak, a tartalom gyártásának/optimalizálásának, a szervezésnek, a zeneterjesztésnek, a koncertélmények feldolgozásának, a jegyértékesítésnek és még rengeteg olyan területnek, ami segítségére lehet a zeneipar szereplőinek.

A rendezvénnyel a hazai digitális zenei fejlesztések bemutatása (pitch szekcióban) a célunk. A látogatók tájékozódhatnak a hazai iparági startupokról, és részt vehetnek a fejlesztők és az iparági szereplők meghívásával tervezett kerekasztal beszélgetésen a digitalizáció és a zeneipar kapcsolatáról, a zenei fejlesztések iparágra gyakorolt hatásáról. A digitális fejlesztések kivitelezésének, finanszírozásának lehetőségeiről, a befektetői hajlandóságról is szó fog esni. Várható témakörök: startupok, befektetések, kiadók, oktatás, menedzsment, digitális megjelenés.

Zenei Startupok

Bandmap

https://bandmap.hu

A Bandmap egy zeneipari szakmai hálózat, ami elősegíti a zenészek, zenekarok és koncerthelyszínek egymásra találását, illetve zeneipari szolgáltatások széles körének kínál szakmai együttműködési lehetőséget.

Musicators

https://musicators.com

A Musicators csapatát a digitális oktatás iránt elhivatott tanárok alkotják. Célunk, hogy egyszerre könnyítsük meg kollégáink munkáját és tegyük vonzóbbá a zenei feladatokat a tanulók számára. A webalkalmazás használatával percek alatt készíthetők interaktív zenei feladatok.

Banding

https://banding.app

A Banding csapata a zenekarok kapcsolódását könnyíti meg, hogy utat törjenek a zeneiparba. Küldetésük, hogy ne legyen többé félházas koncert vagy elakadt zenei karrier.

Playsic

https://playsic.hu

A Playsic egy Spotify alapú közösségi zene alkalmazás, amivel új helyszíneket és embereket ismerhetnek meg a felhasználók saját lokációjuk alapján. A korábbi zenegépek használatának élményét bővíti ki népszerű social media funkciókkal. A már megszokott posztok funkcióját rendszerünkben szám “berakások” és pub “becsekkolások” helyettesítik. Minden szám berakás esetén megtudhatod, hogy ki, hol, melyik zenét és mikor adta a lejátszási listához.

ReverseTicket

https://reverseticket.com/

A ReverseTicket igazságosabbá teszi a jegyértékesítést, mindenki számára. Innovatív, dinamikus árazást is biztosító jegyértékesítő platformként növeljük a szervezők bevételét, és a vásárlók elégedettségét, miközben visszaszorítjuk a jegyüzérkedést.

Phonic Chat

https://phonicchat.com

A Phonic Chat egy multidimenzionális és közösségi zenei App és Platform. A zene létrehozását közösségi élménynek tekintjük, a zene nem termék, hanem átélhető alkotói folyamat. A szerzői jogok tiszteletben tartása mellett a platform lehetővé teszi a zenészeknek az online közösségi zenélést.

Givent

@giventcompany

“Csapatunk olyan adatvezérlésen alapuló eseményajánló és jegyvásárló alkalmazást fejleszt, ami a felhasználó által megadott szórakozási paraméterek mentén személyre szabott javaslatokat tesz, majd egykattintásos jegyvásárlást ajánl fel.”

Kerekasztal-beszélgetés

A szakmai fórummal szeretnénk folytatni a Made in Pécs 2019 alkalmával megrendezett Made in Pitch találkozó jó gyakorlatát. A zenei startupok a gazdasági értékükön túl magas hozzáadott kulturális értéket teremtenek. Abban hiszünk, hogy a szakmai párbeszéd és együttműködés lehetőségének megteremtése jó keretet ad a zenei startupoknak a bemutatkozásra, a networking-re és a befektetői oldal megnyeréséhez is hozzásegíthet. A rendezvény széles körű hazai publicitása jó alkalom a digitális zenei fejlesztések megismertetésére.

Meghívott résztvevők
 • Gold Record
 • Schoblocher Barbara (Blahalouisiana)
 • Oszkó-Jakab Natália (Művészetek Völgye)
 • Sebestény-Gallasz Enikő (WMMusicDistribution)
 • Kiss Ákos (INPUT program)
 • Töreky Bence (OXO Labs)
 • Hiventures
 • Artisjus
 • Hangfoglaló Programiroda
 • Szent György Média és Informatikai Szakgimnázium
 • Lányi Lala (Analog Music Hall)
 • Bokor György (Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége)
 • Hangszeresek Országos Szövetsége

Helyszín

Regisztráció

A regisztráció lezárult.
Kövess minket online!

* Az adatkezelési tájékoztatót itt találod.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a rendezvényen fénykép és videófelvételek készülnek a résztvevőkről a szervezők, valamint a média részéről. Tájékoztatunk, hogy regisztrációddal beleegyezel abba, hogy a Rólad készült felvételek felhasználásra kerüljenek a szervezők és az esemény honlapján és/vagy publikációiban, valamint a rendezvényhez kapcsolódó médiamegjelenésekben.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a rendezvény területére biztonsági okokból háziállat nem hozható be. Megértésed köszönjük.

Szervezők

Tamás Kinga (Phonic Chat)
kingabalcsiktamas@gmail.com

Kovács Miklós (Givent)
info@gigthat.net
+36307181530

Poór Dénes (Phonic Chat)
https://m.me/phonicchat